Este un pom fructifer de vigoare mare si autofertil cu formatiuni de rod scurte. Soiul are o buna rezistenta la bolile specifice. Fructul are o forma oblonga cu pielita portocalie cu rosu carmin, pulpa are textura fina de culoare portocalie iar samburele are un miez cu gust amar. Soiul este productiv, intra pe rod din al 4-lea an. In general este folosit in industrializare pentru nectar si gem.
Epoca de înflorire este târzie si abundentă.
Epoca de coacere a fructelor este timpurie 26 iunie - 5 iulie
Soiul este autofertil cu fertilitate naturală 50,3%, autofertilitatea 46,9%, nu necesită polenizatori
Rezistent la principalele boli specifice caisului.
Fructul are forma oblongă, mărime mare, între 69,0-94,0 g
Pieliţa este portocalie cu roşu carmin pe partea însorită.
Pulpa este portocalie, textura fină, aromată, suculenţă medie.
Sâmburele este de mărime mare, forma oblongă, neaderent la pulpă, miezul amar.
Portaltoi folosit : mirobolan sau cais franc.